Σε Έβρο και Μεσόγειο δολοφονούν εργάτες

 

(αφίσα που κολλήθηκε σε 2.000 αντίτυπα τον Απρίλιο του 2015)

ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ
και κάνουνε πολιτική στις δικές τους πλάτες

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει από πολύ νωρίς ξεκάθαρες τις προθέσεις της.
Οι παραληρηματικές απειλές του Κοτζιά και του Καμμένου πως θα γεμίσουν την Ευρώπη με τζιχαντιστές σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, κάνουν σαφές αυτό που σύσσωμο το ντόπιο πολιτικό προσωπικό υπονοεί σε κάθε του δήλωση: πως η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης-φρούριο που φέρνει σε πέρας ένα μεγάλο μέρος της βρώμικης δουλειάς με τους μετανάστες.

Έτσι δεν είναι ν’ απορεί κανείς που αυτή η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που έχει ως λάβαρο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης εντός των συνόρων, συνάπτει συμφωνίες 500 εκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό πολεμικών αεροσκαφών με τους εμπόρους όπλων της αμερικανικών
συμφερόντων Lockheed. Ούτε το ότι στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και της
ΑΟΖ, συνεχίζει τη στενή συνεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης με τους δικτάτορες του Καΐρου. Όχι, τέτοια παραδείγματα δεν είναι εξαιρέσεις αλλά οι αδιατάρακτες γραμμές του «πολιτικού ρεαλισμού» στο περιβάλλον της κρίσης.

Ενάντια σ’ αυτή τη συνθήκη πρέπει να σταθούμε όρθιοι σαν εργάτες κι εργάτριες και να παλέψουμε. Πλάι και μαζί με τους μετανάστες, ενάντια σε δεξιά κι αριστερά αφεντικά.
Τίποτα λιγότερο.