It’s not a pause, it’s a fast forward

Με πρόσχημα την «υγειονομική κρίση» της covid19 τα αφεντικά και τα κράτη τους έχουν επιβάλλει ένα πλήθος περιορισμών και καταναγκασμών σε βάρος του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Η 4η βιομηχανική επανάσταση προελαύνει και η «πανδημία» λειτουργεί ως «επιταχυντής» αυτής της προέλασης: ρομποτική, ψηφιακές πλατφόρμες, οικονομία του διαμοιρασμού, μαζική τηλε-εργασία, τηλε-εκπαίδευση και τηλε-διασκέδαση.

Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει: κατάργηση των ωραρίων, ελαστικοποίηση της εργασίας και φυσικά τσάκισμα των μισθών και αντικατάστασή τους με επιδόματα. Προκειμένου να εδραιωθεί το νέο καπιταλιστικό παράδειγμα πρέπει να συγκρουστεί με εμάς -τη σύγχρονη εργατική τάξη- και να αναδιαρθρώσει τους όρους της εργασίας και της ζωής μας.

Ο νέος ολοκληρωτισμός είναι το στρατηγικό σχέδιο των αφεντικών για να διαχειριστούν πολιτικά την κρίση και να οργανώσουν την αναδιάρθρωση. Γι’ αυτό η καθημερινή ζωή ρυθμίζεται από ένα διαρκές «Δίκαιο της Ανάγκης». Μέσα σε αυτή το σύνολο της κοινωνικής μας αναπαραγωγής έχει ανατεθεί στους μηχανισμούς της βιο-ασφάλειας και της δημόσιας τάξης, ενόσω ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός κατακτούν όλο και περισσότερο χώρο μέσα στο περιβάλλον της νέας «κανονικότητας».

Μας λένε ότι «όλα είναι προσωρινά», αλλά δείχνουμε καχυποψία. Οι παλιές «απαντήσεις» χάσκουν με το στόμα ανοιχτό μπροστά στη νέα κατάσταση. Όσο επείγον είναι να κατανοήσουμε τον κόσμο που τα αφεντικά σχεδιάζουν για εμάς, άλλο τόσο είναι να οργανωθούμε ως εργάτες/τριες απέναντι του.

Πρέπει να συζητήσουμε. Πρέπει να οργανωθούμε. Πρέπει να επιτεθούμε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Antifa community
Εργατική Αντιφασιστική Δράση
Gameover
619 Womens Collective